Wednesday, June 14, 2017

Spaghetti Bolognese

Spaghetti Bolognese my way. Dulu-dulu rajin la buat sos sendiri. Sekarang ni beli je sos Prego yang dah siap tu...Senang.

Untuk makluman, Cik Ponti memang tak beli makanan di Bazaar-Bazaar Ramadhan. Memang susah Cik Ponti nak percaya kebersihan setiap makanan yang di jual kerana ada sahaja berita tentang makanan dan minuman di bazaar. Ada kawan yang kene cirit birit la, ada berita tentang terkena kencing tikus, makanan basi dan sebagainya.

So, ni nak share resepi Spaghetti Bolognese. Paling senang dan cepat.



1. Tumis bawang putih dan bawang merah sampai naik bau
2. Sebabkan nak pedas sikit, Ponti letak sedikit cili boh
3. Masukkan daging cincang
4. Masukkan black pepper dan white pepper dan sedikit gula garam
5. Masukkan sos Prego, sedikit tomato sos dan sedikit cili sos
6. Masukkan Carrot dan Tomato dice

Siap....senang kan? Jangan lupa rebus spaghetti. Ponti guna Angle Hair.