Tuesday, March 3, 2015

~ Patong Beach, Phuket ~

Deevana Plaza Hotel, Patong, Phuket.
26 - 28 February 2015.

Hotel kami


If korang nak pegi Phuket, i highly and personally recommend this hotel. Terletak betul2 di center of everything in Phuket. Semua walking distant. Nak sewa motor senang (sehari RM30 je) nak cari makanan halal senang, nak pegi Night Market senang, nak pegi Hard Rock Cafe dekat (jalan kaki 15 langkah je kot), nak pegi pantai dekat, nak pegi 7eleven dekat. Hotel pon sangat selesa... Bersih, cantik, makanan dia sedap dan staff dia semua friendly. DAN.. harga hotel ni sangat berpatutan.Sampai je hotel, kami di sambut dengan welcome drink dan cold towel, panas-panas ni letak towel sejuk kat muka sangat la heaven yeee...

Disebabkan Cik Ponti takut sunburn... Cik Ponti kan Ponti kannnn?... Jadi Ponti ni takut cahaya matahari, nanti dia burnnnnnnn kann.... so, Cik Ponti mengelak segala aktiviti yang boleh membuat tubuh Cik Ponti terbakar,hangus dan rentung... hew..hew..hew... Lagipun masa yang singkat, tak sempat nak arrange something yang Cik Ponti palingggg suka, swimmming, snorkelling, island hopping etc....Next time maybe?... With friends maybeee??... Tak giteww Cik Noriy Noi???






Cik Ponti merempit dengan boyfriend :p


Comel



Selain itu, apa yang Cik Ponti perasan, kat sini banyak sungguhhhhh kedai yang menjual barangan Hello Kitty. Naik juling mata Cik Ponti tengok Hello Kitty bersepah sana sini.

Malam kedua, Cik Ponti pegi tengok teater kat Phuket FantaSea. Ini adalah kali kedua Cik Ponti pegi Phuket FantaSea. Kali pertama dulu pegi tengok dengan mama dalam tahun 2006 kot kalau tak silap... Huuuuuuu~ Cik Ponti memang suka tengok teater, lagi-lagi bila teater mengisahkan tentang sejarah..

Bagusnya kawalan keselamatan kat sini. Mereka menjaga kualiti show mereka. Tiada hp or camera yang boleh dibawa masuk kerana selesai show sahaja, mereka ada menjual CD di luar. Costume yang sangat menarik, berwarna warni, blink-blink bagai, 15 ekor gajah digunakan dalam show ini, lebih kurang 8 ekor kambing yang bersih, beberapa ekor ayam dan beberapa ekor burung. Ko mampu nak kawal binatang atas stage yang mendengar arahan dan mengikut skrip????? 

Semua mudah kt Phuket ni. Van dari Phuket FantaSea datang amik dekat hotel. Show time 7.30pm, tapi van dah tunggu kat hotel pukul 4.30pm... Nampak macam awal sangat kan?.. Sebenarnya tak cukup masa pun nak explore tempat tu. Sangat besar dan banyak aktiviti yang ada kat sana.





Lepakss minum kopi sat

Cik Ponti beli RM20 je Rayban ni. Kat tepi-tepi jalan area Patong Beach je. Cantik kan??




Ok, thats all for now. Malas nak upload gambar banyak-banyak. Tapi Phuket memang tempat yang sangat cantik, menarik dan memang saya akan kembali lagi dengan Cik Noriy Noi... kan?.. kan?

Meh cuci mata tengok Hello Kitty. Cik Ponti hampir pengsan kene sawan bila tengok kedai Hello Kitty bersepah-sepah kat Phuket ni.

Dan yang best Hard Rock kat sini, live band dia kt luar doww... tak kedekut langsung. Orang lalu lalang pon bole berenti dengar sama. Walaupun stage dia kat luar, tempat duduk dia full semua. Nampak tak? Jangan kedekut, rezeki Allah yang tentukan. Nampak?

















 OK, bye. See you


















2 comments:

nurun said...

kak ponti pakai kamera apa? cantik ohh...

Miss Sharine said...

cik ponti pakai camera hp je....