Wednesday, September 10, 2014

~ Singapore 2014 ~

As-Salam,

30 August 2014,

Mengambil kelebihan cuti Hari Merdeka yang jatuh pada hari Ahad, maknanya kami akan bercuti pada hari Isnin juga, saya dan beberapa rakan memutuskan untuk ke Singapore. Dah lama kami dok rancang nak pegi Universal Studio Singapore, tapi memandangkan hari cuti kami yang terhad (heheheheh).........

Disebabkan Noriy and Fiqa awal-awal dah beli pakej ke USS, so, saya, Vee and Dato' naik flight je ke Singapore. Asalnya kami plan nak singgah JPO, tak jadi sebab naik flight. Nangesss... Tapi tak pe, walaupun naik flight, best gak. Driver datang amik kat rumah, tunggu di Golden Lounge MAS KLIA.. Lepak makan-makan dan minum-minum walaupun tak sedap pon. Dato upgrade tiket kami ke Business Class hokeyss.. Syok, tak payah nak beratur panjang-panjang, tak payah duduk kat sebelah orang yang kuat berdengkur (tapi Dato tido pon berdengkur kuat gak.. kami kat business class dengar dengan kuat ye).

view from Golden Lounge

Makan kami atas tu, Chicken Satay, Chocolate Lindt, juice... Maybe sebab Singapore dekat kot, so, makan pon tak berapa nak kenyang, ciput je..hehehehe...

Sampai je kat airport Singapore, ada yang dah tunggu kami ye, kami naik electric buggy dalam airport ye.. Thank god ada buggy tu sebab Changi Airport tu sangat besar dan jauh jugak nak ke area Jetquay. Tak payah beratur, semua diorang uruskan ye, beg, pasport dan lain-lain. Kami duduk minum-minum, gosip-gosip jek. Meh nak promote sikit pasal JetQuay CIP Terminal. 

The JetQuay CIP Terminal is an elite airport terminal at Singapore's Changi Airport which opened in September 2006. Passengers who use JetQuay receive a personalized service that includes check in, immigration and baggage clearance. Our team will handle your travel formalities while you make use of the CIP Terminal facilities and you need only arrive at the airport two hours before your flight departs.
 
The CIP Terminal is ideal for any traveller who craves effortless travel, for those who are accustomed to superior levels of service, for families, the elderly and small groups, for romantic getaways, for passengers in transit and need a shower and an oasis of calm, or for private jet passengers who traverse through Changi.

Bagi yang tak pernah tau ape itu electric buggy, ni i share gambar sikit. 


Lepas tu, luggage kami semua naik Velfire ye... kami naik Bentley ke hotel. I've wonder, why kami semua tak naik je Velfire tu skali ngan luggage kami... Nape perlu membazir?.. Siap je semua, kami terus ke hotel. Dan terkejut kami bila Dato upgrade hotel kami, duduk di St.Regis Singapore, a luxury 5star hotel in Singapore. And once again, nape perlu membazir bagi kami sorang satu bilik? Padahal bole je share... mmmm.... Nah nak share gambar bilik kami, super cool yer korang!



my room (rasa tak mo keluar dari bilik ni hokeyss)

toilet
Bentley :)
.................. selesai check in, kami terus pegi Universal Studio Singapore.... Seperti biasa, Dato upgrade tiket kami kepada VIP... Thank you so much.... Best, kami ada tour guide, kami tak payah beratur panjang, kami ada laluan khas, tempat duduk kami khas, ada aircond, tak payah berebut-rebut dengan orang lain, selain tu, dia menjimatkan masa kami yang terhad ni.


VIP Lounge at USS
Premier jee... tak layak dapat Diamond or Platinum. Eja nama pon salah.. nebes la tu

Noriy nieeee


Dah penat pusing-pusing dalam USS, kami singgah plak HRC Singapore. Depan USS je HRC tu, tak kan tak singgah kan?..... Amik tu, amik ni.. Sekali ngan Vee dok shopping.....

Lepas tu je, terus pegi cari dinner... Semua kebuluq sebab makan chicken satay je kat dalam flight, tu pon ciput sangat. Oder oyster, lobster dan segala macam seafood ye, pastu malam nak tido lelah pulak kannn.... Gitew la bila makan tak hingat donia.

Lepas makan, singgah pulak Marina Bay Sand. Tengok orang kaya lebur duit.... Kat sini, kalau ada setengah juta pon, selagi diorang tak invite, korang still tak bole masuk ye. Kami siap ada kad lagi... hehehehehh... Sakit pulak hati kiteww tengok diorang main buang-buang duit macam tu je. $500k lebur macam tu je... Kalau convert RM, sila la kali 2.6 okey?... Bole beli rumah sebijik dan kereta sebijik cash. Frust betul tengok orang kaya berlibur.....

Pastu, balik hotel dan lepak-lepak gosip ngan kengkawan sampai pukul 2am.



31 August 2014,

Harini dah nak balik dah... sobssss..... Sedap la breakfast kt St.Regis, ada sushi koooo... Abis hangkut smoked salmon je... 

Disebabkan kami flight petang, singgah kejap kat Marina Bay Sand lagi ye.. Orang tu nak lebur $1juta kat situ.... Nangessss tengok tahukkk!! Kami yang tengok ni dok tengok ni sakit hati dan makan lagi...sakit hati je makan...sakit hati je makan... oder dim sum.. Sedap, makan lagi... Prawn dim sum dia sedap betul.

Balik tu, kami lunch dulu kat Jetquay (late lunch). Pusing-pusing ngan electric buggy dalam Changi Airport tu syok, buli driver pegi sana sini, padahal bukan nak beli pon... hahahahha... 

Sedihnya nak balik dah... Sebab tak puas sebenarnya pegi USS, kami plan nak repeat balik. Ada yang nak join?











No comments: