Wednesday, July 16, 2014

~ Cornflakes Madu ~

As-Salam,

Raya dah nak dekat kan? Dad dah pesan tak payah beli biskut raya sebab tak de sapa pon kat rumah. But 1 day i craving for sweet things. Seperti biasa saya selongkar dapur tengok apa yang boleh di buat, jumpa cornflakes, brown sugar, honey and papercup. So, i've decided untuk buat cornflakes madu.

cornflakes madu saya sedang dibakar


Cornflakes
6 tbs Honey (saya kurangkan)
3 tbs Borwn Sugar (saya lebihkan)
100g Butter
Almond (saya cincang dan bakar sekejap)

Dengan api yang perlahan saya carikan Butter + Brown Sugar + Honey
Bila dah larut, campurkan cornflakes dan almond
Kemudian saya tabur colored chocolate rice
Then, bakar sekejap 10-15 minit. 150'

Senang kan??.... Saya buat untuk makan sendiri. Ada yang sampai tanya, tak jual ke cornflakes madu ni. For me, benda simple dan mudah, buat je la sendiri. Tapi kalau nak order jugak, bole la Whatsapp saya 019-3613362









No comments: