Monday, July 21, 2014

~ Weekend, hanya untuk Ginger ~

As-Salam,

Weekend yang lepas, hari Ahad memang saya menghabiskan masa untuk Ginger. Hanya Ginger! Yes Ginger!

Mandikan dia, keringkan dia, main dengan dia dan kemas bilik dia. Seperti biasa, kalau saya nak mop bilik Ginger, saya akan masukkan Ginger dalam cage sebentar. Dan saya jumpa kaedah baru untuk meng'rasuah' Ginger, dengan meletakkan sebiji bola permainan dia. And, dia suka dan tak sedar dia kene kurung dalam sangkar. Hehehehehhe..

Baru lepas mandi, tengah keringkan bulu dia








Wednesday, July 16, 2014

~ Cornflakes Madu ~

As-Salam,

Raya dah nak dekat kan? Dad dah pesan tak payah beli biskut raya sebab tak de sapa pon kat rumah. But 1 day i craving for sweet things. Seperti biasa saya selongkar dapur tengok apa yang boleh di buat, jumpa cornflakes, brown sugar, honey and papercup. So, i've decided untuk buat cornflakes madu.

cornflakes madu saya sedang dibakar


Cornflakes
6 tbs Honey (saya kurangkan)
3 tbs Borwn Sugar (saya lebihkan)
100g Butter
Almond (saya cincang dan bakar sekejap)

Dengan api yang perlahan saya carikan Butter + Brown Sugar + Honey
Bila dah larut, campurkan cornflakes dan almond
Kemudian saya tabur colored chocolate rice
Then, bakar sekejap 10-15 minit. 150'

Senang kan??.... Saya buat untuk makan sendiri. Ada yang sampai tanya, tak jual ke cornflakes madu ni. For me, benda simple dan mudah, buat je la sendiri. Tapi kalau nak order jugak, bole la Whatsapp saya 019-3613362









Monday, July 14, 2014

~ Skin Care ~

As-Salam,

Selamat berpuasa! Memandangkan ramai yang bertanya tentang skin care yang saya pakai, so, harini saya nak berkongsi skin care yang saya pakai selama ini. Jujurnya sebelum berkerja Govt ni, memang saya gunakan SKII, bukan yang di beli melalui online (yang tak pasti ketulenan produk). Memang kulit sangat cantik sewaktu memakai SKII terutamanya miracle water dia tu. Sejak memasuki Govt, gaji pon lebih kecil (dari gaji RM10K++ ke RM1k++) memang amat merasai perubahan 'angin' dalam kehidupan saya.

Now, saya telah menjumpai skin care yang memberi hasil lebih kurang dengan SKII tetapi affordable.






Ramai yang tanya saya, pakai cuci muka apa?, pakai cream apa?, dll....

Jadi harini saya nak share dengan semua yang bertanya tu, apa yg saya pakai untuk penjagaan muka yang affordable yet miracle! Heheheh...

im using this since form 5 recommended by Mr.Rosedi

Serum yang biru saya pakai siang sebab ada SPF n UV, yang hitam tu saya pakai malam

Cream ini hanya untuk travel sebab kecil dan moisture

BB cream + corrector

Night Cream saya

Toner

Day cream



ok?... Bole la korang try ni yer.. tq