Tuesday, February 4, 2014

~ Congo Bars Cik Ponti ~

As-Salam,

Cuti panjang sempena CNY buat Cik Ponti tak senang duduk di rumah. Otak ligat berputar fikir nak masak apa sempena cuti-cuti ni.

Tengok-tengok barang baking kat dapur, apa yang ada. So, Cik Ponti wat Congor Bars.

Bahan-Bahan :

315 gm tepung gandum
2 1/2 st baking powder
1/2 st gram
150 gm butter
300 gm gula perang
3 biji telur
1 st esen vanilla
250 gm coklat cip
1 cawan badam slice (yg telah disalai)

Cara-Cara :


Masukkan butter,gula perang,telur,esen vanilla pukul sehingga kembang,masukkan tepung gandum,baking powder,garam yang telah diayak,gaul sehingga sebati dan masukkan coklat cip dan badam. Masuk dalam loyang dan bakar 30 minit. Senang kan???????


Nah Hasil nyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....Sedap, makan Congo Bars masa minum petang. Cik Ponti baru bagi kawan rasa, dah ada yang nak oder hokeysssss....









No comments: