Friday, January 17, 2014

~ Salam Maulidur Rasul 2014 ~

As-Salam,

Masih belum terlambat untuk saya mengucapkan Salam Maulidur Rasul 2014. :) Seperti biasa hari cuti pon saya masih berkerja sampaikan housemate saya tegur saya dah kalah bangla berkerja. Sehingga ke hari ini saya masih belum bercuti walaupun Sabtu dan Ahad. Alhamdulillah Allah beri saya kekuatan dari segi mental dan fizikal. Saya perlu memenuhi ruang kosong dalam hidup saya dengan berkerja.



Saya juga dalam tempoh berdiet. Pagi-pagi saya cuba elakkan breakfast ruji masyarakat Malaysia, nasi lemak. Saya ingin mencapai berat 42kg. Saya rasa sesuai dengan ketinggian saya yang 5 kaki ni...huhuhu... Berat sekarang ialah 44.5kg, lagi sikit je nak dapat berat idaman. :p

Buat masa ni saya breakfast dengan buah-buahan. Apple Hijau tu harus... Lunch baru saya amik makanan berat. Malam pulak saya makan Salmon Grill dan broccoli dan kadang-kadang tak makan langsung.

Dan pada hari Maulidur Rasul, balik je dari office terus ajak housemate dan bff pegi jogging kt Bangi. Herannya, dah pusing 1 tasik ni, saya masih tak berpeluh dan masih steady. Yang lagi 3 orang tu berpeluh sakan dan semput.. Risau gak takut saya yang tak normal kot?????? Lepas je jogging kami g melantak pulak kat paparich, memang punah la diet saya. Pastu pegi Bangi Gateway (beli salmon, broccoli yek, bukan kangkung!) singgah MPH baca buku (semua muka selenge)..

Anyway, nah gambar-gambar aktiviti minggu ni. Malam ni saya akan masak Salmon Grill n Broccoli dan juga bubur kacang hijau. Esok, baru saya akan upload resepi saya ye.

Good Day peeps!

my breakfast *smile*

ini bukan bf saya, my officemate kebetulan haritu colour baju kami sama

Salam Maulidur Rasul dari aras 23 KKLW *kiss*


kt paparich melantak *hik*hik*hik*hik*



My body sometimes feels sore, but it works. 
I dont sleep well most night, but i do wakeup to fight another day. 
My wallet is not full but my stomach is!... 
I dont have all the things i ever wanted but i do have everything i will ever need... 
Im thankful although my life is by no means PERFECT!
IT'S MY LIFE and im HAPPY!
















No comments: