Friday, December 27, 2013

~ Baby Girl ~

As-Salam,

Mungkin satu hari nanti saya akan berkahwin dan dikurniakan seorang anak perempuan yang sangat comel, cantik, adorable, charming, graceful dan segala yang indah, cantik dan baik ada dalam dirinya (amin). Mungkin juga satu hari nanti anak perempuan saya akan membesar dan akan mencari teman hidupnya. Yang boleh menjaga, melindungi dan mempertahankan hidupnya dari segala segi. Satu hari, anak perempuan saya akan meninggalkan saya untuk hidup bersama soulmate nya. Jadi apabila satu hari nanti, dia akan membaca catatan saya di sini. Ingin sekali saya kata kan, tak kira sapa pun dia, apa pun dia, dimana pun dia, i will always pray for my baby girl. Mommy doakan semoga mendapat teman hidup yang prihatin dan sangat menyayangi my baby girl. 

Pengalaman mengajar saya segalanya. Lelaki yang sanggup melutut dan sanggup menyembah kaki seorang perempuan itu sebenarnya bukan lah lelaki yang betul-betul jujur dan ikhlas. Lelaki seperti ini sanggup melakukan apa sahaja untuk mendapatkan apa yang diidamkan untuk memenuhi kehendak hati mereka. Hati-hati baby girl, mommy pernah ditipu seperti ini. Sehingga mommy dihina dan di pijak maruah tanpa pembelaan yang sepatut nya. Mommy berserah kepada Allah yang Maha Kuasa. Segala sesuatu yang kita lakukan tak kira baik atau buruk, pasti akan mendapat pembalasan yang setimpal tak kira di dunia atau di akhirat kelak. Allah knows what is the best for you and when it's best for you to have it dear.

Andai satu hari nanti baby girl mommy ditipu seperti ini, mommy nasihatkan just sit back dan biarkan Allah saja yang menurunkan balasan padanya. Remember this baby girl, a real man never hurts a women. Relationship yang baik ialah bila sama-sama tahu kekurangan masing-masing tapi masih menyayangi antara satu sama lain. Dan saling mempertahankan hubungan sehingga hujung nyawa. Pada zaman ini pon dah pupus lelaki seperti ini, apa lagi nanti zaman baby girl dah besar. Tak pe baby, Allah ada. Andai satu hari nanti mommy dah tak ada di dunia, baby should remember this "ALLAH" masih ada. Berdoalah baby.

Andai satu hari nanti, your soulmate tinggalkan baby girl, let it go baby. You know what baby girl, perbuatan yang paling indah adalah memberikan kebahagian atau hak milik kita pada seseorang yang lain untuk melihat mereka bahagia, walaupun kita tak pernah merasa apa itu bahagia. Tak pe la baby, lepaskan dan biarkan dia pergi.

Baby girl, satu masa dulu mommy pernah mengharapkan kehadiran cahaya dalam hidup mommy. Yang akan menerangi hidup, yang akan menjadi bintang kala malam, yang akan menjadi matahari kala siang, yang akan menjadi pelangi kala hujan...






Dear Daughter,

If you want to find a soulmate, know him in and out. Doesnt matter if you get married late. As long as you know his true colours. 

Find a guy that can respect you and your family. That can celebrate every gem stone of your life with you. And can always say positive and beautiful things about you.

Find a guy that will keep his promise.

Find a guy that will go through thick and thin with you.

Find a guy that wouldnt let you go through trouble alone, or trouble you at all. Make sure that guy you find wont coat his speech with sweets only before marriage, but through out the marriage. It doesnt matter if you feel burdened.

Find a guy that would tell the world you are his world. And proud to parade you around no matter who you are.

And most importantly, find a guy that will lead you to the heaven you will remain.






**article ini juga adalah tribute untuk baby saya di 'sana'. Al-fatihah**

"Dia-lah yang menghidupkan dan mematikan, maka apabila Dia menetapkan sesuatu urusan, Dia hanya bekata kepadanya: "Jadilah", maka jadilah ia"





8 comments:

Anonymous said...

never ending stories

Anonymous said...

how bout ur 'baby boy'? teach him to be a good guy..

Sharine De Costa said...

of course i will teach my baby boy to be a real man... to be responsible...

RG99 said...

How bout ~baby boy~ entry?? Looking forward to read..
btw, hater detected.. Gosh..

Sharine De Costa said...

hahahahah... yup!! hater detected...

RG99 said...

Please do the entry ASAP! *+* wink wink
Btw, love ur hater because they make u strong.
am i rite?

Sharine De Costa said...

RG99 - definitely!!

Anonymous said...

In sha allah satu ari ni ko akan d kurniakan baby girl and boy yg comel2 lps ko kawen..
apa yg berlaku biarkan berlalu yg penting ko kuat n tabah..Allah selalu ada d cc kita semua.