Wednesday, August 21, 2013

~Raya, Songkhla Dan Family~

Salam,

Kebetulan 'daddy' tak sihat, jadi saya memutuskan untuk berCUTI + berRAYA di Songkhla tempat daddy mencari sesuap nasi...hehehehehhe...

Sakit hati bila beli tiket bas kat jalan Reko. Sebab sebelum ni pernah kene tipu dengan syarikat bas **** kt situ. So, kali ni saya beli tiket kat company lain. Siap tanya......................

Saya : kak, ni bas tambahan ke?
Akak: tak, ni memang bas company
Saya: singgah banyak tempat ke?
Akak: tak de la dik, direct terus alor setar

*dalam hati syok je....

Hakikatnya malam tu, sepatutnya dijadualkan pukul 10.15pm bas bergerak, tapi 12.30am baru gerak dari Jalan Reko. Tapi bas yang datang tu bukan bas company tu, tapi bas tambahan. Alasan dia bas rosak. *sakit hati*

Dan paling sakit hati bila dia singgah banyak tempat, tak seperti dijanjikan. Betul-betul buang masa tau. Takpe la, dia berniaga, rezeki dia Allah yang tentukan dan Allah juga akan membalas segalanya.

Sesampai di Alor Setar, saya rehat, mandi dan bersiap untuk ke Songkhla. From border Malaysia-Thai ke Songkhla mengambil masa 30 minit. Perjalanan amat la lancar sebab jalanraya di Thailand better dari Malaysia.

*singgah makan di Cafe kawan my dad - check in hotel - jalan-jalan kat BIG C - makan malam - tido*

muka orang tak sihat

muka orang lapar

kegilaan

letih + ngantuk + sakit kepala




Lepas tido kejap petang tu, kami keluar jalan-jalan tengok tiles untuk rumah di Big C. Sangat cantik dan murah. (cantik sebab hello kitty je..huhuhuhuhu)



camne nak bawak balik rumah kajang?


jeng.jeng.jeng



Pastu yang paling best makan di tempat paling sedap di Hadyai. Tak sempat amik gambar lauk-lauk lain sebab terlalu sedap sampai terlupa nak amik gambar, yang sempat amik pun lauk "kung tomsom makam on" tak kan ada rasa yang serupa dan sedap seperti di sini. Maksud "kung tomsom makam on" ialah kung (udang) tomsom (sayur rebus) makam on (asam jawa muda). Hokeyyy....belajar dari Pak Rosedi.

pilih seafood

oder*oder*


minum sos *gilos*
 ni la dia 'kung tomsom makam on'








 


Day 2
*breakfast - shopping - dinner @ food garden - shopping lagi - syurga seafood - pulut mangga*

jemah tengah tunggu makanan (breakfast)


suasana pasar





ikan sedap


tomyam kung with young coconut



jemah tengah pilih kain untuk niaga




tempat ni baru je kene bom, tapi tetap ramai orang :)


syurga seafood





Day 3



Nadya Cafe *friend to Mr.Rosedi*


mocha ice

sweetheart :)





Thats all, malas nak type panjang-panjang. Balik KL hari sabtu, malam naik Air Asia, luggage je kene charge RM500++...huuuuuuu~ thats why Malaysian Loves u Tony Fernandes. Ahad pulak basuh-basuh baju dan kemas rumah. Isnin pulak 6.45am dah sampai office, tapiiiiiii........... Tag lupa bawak, so, cannot enter the office. Saya pegang kunci office tapi tag tak bawak, so, still tak bole masuk....uwaaaaaaaaaaaaaaaa.....nangis jap depan lif.... terpaksa la tunggu mek Jura sampai lebih kurang pukul 7.26am..... Sempat lagi camwhore....




Bye...................



No comments: