Friday, April 15, 2011

~my baby-ADAM RYAN~

Dulu aku ada 'baby'. Mula-mula aku letak nama dia Muhammad Adam Ryan. Sebab aku dah anggap dia macam anak aku sendiri. Tapi kawan-kawan cakap xbaik letak Muhammad untuk kucing, so, aku letak je nama ADAM RYAN. Aku panggil dia Ryan je...

Actually cerita dan gambar ni contribute untuk baby aku Ryan...Dia hilang sebab ada housemate lama yang xsuka kucing. Dia pijak n pukul Ryan dengan penyapu. And since dia masuk rumah aku, aku dh perasan Ryan macam x happy je

Aku beli Ryan kat petshop Kajang. Masa tu umur dia baru 2 bulan...so cute, bulat macam bola. Mula-mula tu aku x nampak pon dia, sebab banyak sangat kucing yang comei2 kat petshop tu. Tengah aku jalan nak tengok kucing yang lain, tetiba aku rasa ada benda berbulu cuit lengan aku. Aku toleh la...Tengok sekor kucing nie, color light orange...cute gakk...bulat...So, aku bukak sangkar dia, aku usap2 kepala dia. N dia pon sondol2 kepala dia kat tangan aku...Aku tengok manja gila. So, kucing lain memang aku x tengok la, aku terus amik dia.

Balik je dari petshop, aku anta dia kat klinik haiwan kat Bangi. Aku mandikan dia dan vaksin kan dia...Kalo korang ada kucin, hantar la dia g vaksin untuk kucing tu selalu sihat.

Balik je rumah, dia diam je..Manja gila..nampak lemah je. Sebab dia baru lepas vaksin. So, lemah n manja je dia. 2-3 hari lepas tu, baru lah kuar Ryan sebenar...Abis bersepah bilik aku dia kerjakan. Wayar charger hp abis dia main n gigit2. Kalo aku nak pegang n belai2 dia, tangan aku abis kene gigit..ishhh...sabar je la...nasib baik cute...N perangai Ryan ni memang KEYPOCHIII gila....Semua benda dia nak tau, dia nak tengok n dia nak gigit..Pantang dengar bunyi, dia mesti cari...

So, Ryan membesar dengan sihat..Xpernah sakit kalo nak banding ngan kucing2 aku yang lain...N untuk cat lover, please bagi Royal Canin, makanan kucing paling bagus untuk si manja anda. Serious nie, kalo umur kucing tu dalam 2 bulan, leh la bagi RC Baby Cat, then 4-5 bulan baru bagi RC Kitten. And don't forget suppliment untuk kucing.-IMPORTANT- tau...So, kucing akan membesar dengan gebu, sihat and playful..Serious...

Aku ingat lagi Ryan memang independent, playful and manja. Manja dia tu pn ada masa2 tertentu.. Ryan ni bab makan dia memang no.1...n Alhamdulillah, Ryan ni sikit pun dia x heran kalo ada makanan or tong sampah kat sebelah, sbb dia akan makan RC sahaja. Xpernah Ryan panjat meja makan n begging for human food. Ryan memang GOOD BOY. That's why mommy love u...

Adam Ryan - 2 month




ryan tgh mamai


Gambar Ryan ini je yang ada dalam simpanan. Banyak gambar dia dalam FB sharine de costa. Tapi untuk makluman semua, FB sharine de costa tu dah kene hack...

Nanti aku cari balik gambar2 ryan yang ada..akan di upload kemudian....

Cayang Ryan, mommy misch u so much...





No comments: