Tuesday, April 19, 2011

Kuah Carbonara

Dulu aku pernah buat Seafood Carbonara untuk Open House seorang kenalan.. Dan tak sangka diorang suka dengan Seafood Carbonara aku. Baru-baru ni ada yang request untuk resepi tu.. Senang sangat nak wat..


Idayu Hamid March 25 at 1:42pm Report
lyn... aku nk mtk resepi pasta yg ko bg dlu tu...
pe nama dia pon aku xigat... yg kuah dia warna putih tu
:D







1. Beberapa ulas bawang putih - cincang
2. Setin Carbonara Mushroom (Prego)
3. Beberapa keping cheese (untuk pekatkan kuah)
4. 1 cawan susu low fat
5. Seafood campur
6. sayur brocoli
7. kentang - potong dadu

Cara nak buat :

1. Tumis bawang putih -smpi naik bau
2. masukkan Carbonara Mushroom
3. masukan 1 cawan susu - kacau hingga sebati
4. masukan seafood campur, brocoli, kentang
5. masukan 2-3 keping cheese (ikut citarasa)



Senangkan?....serious senang gila n sedap. 


Pakai ni je senang n sedap





No comments: