Tuesday, April 26, 2011

Sakit Mata~owh TIDAKKK!!

22.4.2011 (Friday) - Bangun pagi je mata bengkak n merah menyala..Memang la bengkak n merah menyala, sebab malam semalam gosok n garu sebab mata gatal sangat2...

(FRIDAY)
After lunch on friday, i went back 2 office n i was so shock because my boss asked me to go home. WAHHHH??!!...W soh aku balik sebab dia kata aku sakit mata. Aku kata allergic je kot boss. Sebab aku nak siapkan minit untuk fail pertukaran PPT N36 tu. ISO kan next Tuesday. So, aku balik la rumah kul 4pm...Alahaiii, lagi sejam je aku nak balik. Pastu sabtu n ahad aku xwat pape, just duduk rumah, lepak-lepak main ngan baby GUCCI. Petang pulak member ajak g zoo negara. Hahahahha..lawak kan? zoo? Mula2 aku pun macam xcaya yang aku BERSETUJU nak ikut g zoo...Hahahaha...gelak lagi...hahahahha...

(SUNDAY)
Sampai je kat zoo, kene bayar RM20 untuk tiket masuk. Shuuuuutttt...mahal gila...aku ingat dalam 5-10 hengget je..rupenyer rm20. Tapi xpe, bayar je la, lagipon dh lama xg zoo. Last dulu masa bapak aku keje kat bukit aman, dia cuti n bwk aku ngan abang g zoo.Masa tu aku xmasuk tadika lagi kot. Ingat2 lupe..heeeeee=)

(ISNIN)
Isnin plak, pagi2 aku g klinik. And doktor ckp kne infection. So, dapat la aku mc 2 hari until Tuesday.Yess!! xpayah semak otak pikir ISO yg xsiap lg. Doktor bagi antibiotik(ubat wajib), ubat tahan gatal n ubat titis mata...Tapi apa yg aku nk bgtau, ubat tahan gatal tu memang power, 10 minit lepas makan confirm tertido...lentokk. Serik aku makan ubat tu. Memang xjadi keje kalo makan ubat tahan gatal tu. So, naik keje nanti xleh la makan ubat tu, bahaya wooo...nanti W ckp aku kuar mlm plak.

(SELASA)
Bangun awal pagi, basuh baju, sidai baju, lipat baju, breakfast capati, makan ubat and lastly aku terlentokkk...memang xleh bukak mata langsung..fuuhhh...bahaya ubat nie.

So, ni gambar2 kat zoo(xbnyk pown) and gambar g klinik...







penat berjalan




penat n panassss

those smile

those cheeks

those lips

those berlagak face

Thursday, April 21, 2011

it's all about u, u and u...

Someone Make me feel Happy..
Other one make  me feel Die...

Someone Make me Fall In Love..
Other One Make me in Sympathy...

Someone Make me Feel Jealous
Other One Make me feel Safety

hari berganti hari
Bulan berganti bulan
Tahun Berganti Tahun..

Semakin aku berjalan ke depan
semakin seksa jiwa ni...
Tak kan nak senyum2 tapi jiwa rasa macam nak mati..
harapan demi harapan ditabur...
tapi tiada usaha...
lama2 jadi mainan..
sedangkan matlamat sebenar menuju kebahagiaan
masih ader kah cinta agung yang di cari
sedangkan jiwa dah mati untuk percayakan cinta

u always make me cry...i hate la...:'(
(ok x?)

Wednesday, April 20, 2011

Guru : Kenapa awak lambat?
Sin Chan: Kerana sebuah papan tanda.
Guru: Papan tanda mana ?
Sin Chan: Yang ada tulisan, "Sekolah di hadapan, jalan perlahan."

*-*-*-*-*-*- *-*-*-*-* -*-*-*-*- *-*-*-*-* -*-*-

Guru: Sin Chan, Macam mana awak eja perkataan "BUAYA"?
Sin Chan: "B-O-O-W-A-Y- A"
Guru: Bukan, Salah tu.

Sin Chan: Mungkin itu salah , tapi Cikgu tanya
saya macam mana saya mengejanya, itulah yang saya eja !

*-*-*-*-*-*- *-*-*-*-* -*-*-*-*- *-*-*-*-* -*-*-*-*- *-*
Guru: Apakah formula untuk air?
Sin Chan: "HIJKLMNO"!!
Guru: Apa yang awak cakap tu?
Sin Chan: Kan kelmarin Cikgu kata H to O!

*-*-*-*-*-*- *-*-*-*-* -*-*-*-*- *-*-*-*-* -*-*-*-*- *-*

Guru: Sin Chan, Pergi ke Peta Dunia tu, cari dan tunjuk mana Amerika
Utara.
Sin Chan: Di sini Cikgu, Sin Chan menunjukkan tepat kat Peta dunia yang
tergantung kat hadapan kelas!
Guru: Betul. Sekarang kelas, beritahu saya siapa yang jumpa Amerika
Utara?
Kelas: Sin Chan Cikgu!

*-*-*-*-*-*- *-*-*-*-* -*-*-*-*- *-*-*-*-* -*-*-*-*- *-

Guru: Sin Chan, beritahu satu perkara penting yang kita tak ada 10
tahun dulu.
Sin Chan: Saya Cikgu!

*-*-*-*-*-*- *-*-*-*-* -*-*-*-*- *-*-*-*-* -*-*-*-*- *-*

Guru: Bagaimana kita boleh mengelak penyakit yang di sebabkan oleh
gigitan serangga?
Sin Chan: Jangan kena gigit serangga!

*-*-*-*-*-*- *-*-*-*-* -*-*-*-*- *-*-*-*-* -**-*-*-* -*

Guru: "Boleh tak sesiapa beritahu saya perkara yang kamu tahu berlaku
secara kebetulan?"
Sin Chan: "Cikgu, Ibu dan Bapa saya berkahwin pada hari yang sama,
pada masa yang sama dan juga pada waktu yang sama."

*-*-*-*-*-*- *-*-*-*-* -*-*-*-*- *-*-*-*-* -*-*-*-*- *-*

Guru: Sin Chan, aneh sungguh stokin yang awak pakai ni, satu warna
hijau berbintik hitam dan satu lagi berwarna merah berbintik biru!
Sin Chan: Ya betul Cikgu, memang nampak aneh. Saya pun hairan kerana
terdapat sepasang lagi dengan warna yang sama di rumah!

*-*-*-*-*-*- *-*-*-*-* -*-*-*-*- *-*-*-*-* -*-*-*-*- *-*

Guru: Sekarang, Sin Chan, Sebetulnya beritahu saya dengan jujur adakah
awak berdoa sebelum makan?
Sin Chan: Tidak Cikgu , Saya tak perlu buat begitu , kerana saya tahu
ibu saya adalah seorang tukang masak yang bagus.

*-*-*-*-*-*- *-*-*-*-* -*-*-*-*- *-*-*-*-* -*-*-*-*- *-*

Guru: Sin Chan, Karangan awak "Anjing saya" adalah sama seperti yang di
karang oleh Adik awak. Adakah awak meniru kerja dia?
Sin Chan: Tidak Cikgu , ia hanya lah anjing yang sama!

*-*-*-*-*-*- *-*-*-*-* -*-*-*-*- *-*-*-*-* -*-*-*-*- *

Guru: Siapakah orang yang kita panggil yang tak henti henti bercakap
tetapi orang tak berminat nak dengar?
Sin Chan: Seorang Guru, Cikgu!



mARI mENGEMAS kUCINNNN~ =)




Tuesday, April 19, 2011

Laparrrrrrrrrrr

Hari ni badan rasa tak sedap la..macam demam tapi tak demam, tapi sakit-sakit macam flu...tapi tak flu..ishh tak reti nak cakap. Dah seminggu lelah teruk malam-malam. Lagi-lagi time sejuk. Ingat dah mati, tapi bila sedar pagi-pagi rupenyer aku hidup lagi...hihihihiih....

Kerja pun tengah tak de nie, so, update la blog. Nak upload gambar baby GUCCI jap-jap lagi la...Weekend lepas habiskan masa ngan baby...mandikan dia, main ngan dia, bagi multivitamin...seronok. Macam melayan budak2...dan yang paling tak tahan bila dia main-main ngan pokok kektus aku... Masa aku tengok dia main tu, aku tak de la pikir pape, so, aku pun pegi la masak kat dapur. Lepas masak je, aku cari la baby katne...loceng dia pn tak dengar. sunyi sepi...

Cari punya cari, rupenyer dia dah tertido...Dengan pokok kektus aku tercabut dari pasu dia, tanah bersepah2 kat lantai. Dannnn...baby GUCCI tertido keletihan...Letih main la tu. Nak marah pn xsampai hati. Nakal nak gila anak aku nie...

Kuah Carbonara

Dulu aku pernah buat Seafood Carbonara untuk Open House seorang kenalan.. Dan tak sangka diorang suka dengan Seafood Carbonara aku. Baru-baru ni ada yang request untuk resepi tu.. Senang sangat nak wat..


Idayu Hamid March 25 at 1:42pm Report
lyn... aku nk mtk resepi pasta yg ko bg dlu tu...
pe nama dia pon aku xigat... yg kuah dia warna putih tu
:D







1. Beberapa ulas bawang putih - cincang
2. Setin Carbonara Mushroom (Prego)
3. Beberapa keping cheese (untuk pekatkan kuah)
4. 1 cawan susu low fat
5. Seafood campur
6. sayur brocoli
7. kentang - potong dadu

Cara nak buat :

1. Tumis bawang putih -smpi naik bau
2. masukkan Carbonara Mushroom
3. masukan 1 cawan susu - kacau hingga sebati
4. masukan seafood campur, brocoli, kentang
5. masukan 2-3 keping cheese (ikut citarasa)



Senangkan?....serious senang gila n sedap. 


Pakai ni je senang n sedap





Monday, April 18, 2011

This is How my baby got her name..BABY GUCCI


1st day - dh terkam beg gucci aku..gigit2
ni la beg GUCCI yg dia suka sangat nak melepak atas beg, gigit2 pastu posing baekkk punye

naik kete je tido...dan yang pastinya pelok beg GUCCI akuu



sleeping beauty




Friday, April 15, 2011

~my baby-ADAM RYAN~

Dulu aku ada 'baby'. Mula-mula aku letak nama dia Muhammad Adam Ryan. Sebab aku dah anggap dia macam anak aku sendiri. Tapi kawan-kawan cakap xbaik letak Muhammad untuk kucing, so, aku letak je nama ADAM RYAN. Aku panggil dia Ryan je...

Actually cerita dan gambar ni contribute untuk baby aku Ryan...Dia hilang sebab ada housemate lama yang xsuka kucing. Dia pijak n pukul Ryan dengan penyapu. And since dia masuk rumah aku, aku dh perasan Ryan macam x happy je

Aku beli Ryan kat petshop Kajang. Masa tu umur dia baru 2 bulan...so cute, bulat macam bola. Mula-mula tu aku x nampak pon dia, sebab banyak sangat kucing yang comei2 kat petshop tu. Tengah aku jalan nak tengok kucing yang lain, tetiba aku rasa ada benda berbulu cuit lengan aku. Aku toleh la...Tengok sekor kucing nie, color light orange...cute gakk...bulat...So, aku bukak sangkar dia, aku usap2 kepala dia. N dia pon sondol2 kepala dia kat tangan aku...Aku tengok manja gila. So, kucing lain memang aku x tengok la, aku terus amik dia.

Balik je dari petshop, aku anta dia kat klinik haiwan kat Bangi. Aku mandikan dia dan vaksin kan dia...Kalo korang ada kucin, hantar la dia g vaksin untuk kucing tu selalu sihat.

Balik je rumah, dia diam je..Manja gila..nampak lemah je. Sebab dia baru lepas vaksin. So, lemah n manja je dia. 2-3 hari lepas tu, baru lah kuar Ryan sebenar...Abis bersepah bilik aku dia kerjakan. Wayar charger hp abis dia main n gigit2. Kalo aku nak pegang n belai2 dia, tangan aku abis kene gigit..ishhh...sabar je la...nasib baik cute...N perangai Ryan ni memang KEYPOCHIII gila....Semua benda dia nak tau, dia nak tengok n dia nak gigit..Pantang dengar bunyi, dia mesti cari...

So, Ryan membesar dengan sihat..Xpernah sakit kalo nak banding ngan kucing2 aku yang lain...N untuk cat lover, please bagi Royal Canin, makanan kucing paling bagus untuk si manja anda. Serious nie, kalo umur kucing tu dalam 2 bulan, leh la bagi RC Baby Cat, then 4-5 bulan baru bagi RC Kitten. And don't forget suppliment untuk kucing.-IMPORTANT- tau...So, kucing akan membesar dengan gebu, sihat and playful..Serious...

Aku ingat lagi Ryan memang independent, playful and manja. Manja dia tu pn ada masa2 tertentu.. Ryan ni bab makan dia memang no.1...n Alhamdulillah, Ryan ni sikit pun dia x heran kalo ada makanan or tong sampah kat sebelah, sbb dia akan makan RC sahaja. Xpernah Ryan panjat meja makan n begging for human food. Ryan memang GOOD BOY. That's why mommy love u...

Adam Ryan - 2 month




ryan tgh mamai


Gambar Ryan ini je yang ada dalam simpanan. Banyak gambar dia dalam FB sharine de costa. Tapi untuk makluman semua, FB sharine de costa tu dah kene hack...

Nanti aku cari balik gambar2 ryan yang ada..akan di upload kemudian....

Cayang Ryan, mommy misch u so much...





~mY nEw BoRn BaBy GuRL~

11 April 2011, aku dapat baby gurl baru...aku bagi nama BABY GUCCI..hahahha... Kenapa aku bagi nama Baby Gucci? Sebab hari pertama aku amik dia kat Pet Shop, dia suka sangat gigit beg Gucci aku...Bukan beg je, wallet Gucci pn dia seronok gigit..beriya plak tu.. Sayang punya pasal, aku biarkan je. Kalo orang lain wat calar ngan beg Gucci aku, mmg mengamok la aku..hihihi...Sekarang ni baby GUCCI dah masuk 2 bulan. Tapi dia xberat macam Ryan. Ringan sangat. Masa bawak g klinik berat dia baru 750g. Ryan dulu 2 bulan pon dh nak masuk 2kg. So, aku mintak doktor bagi multivitamin bagi dia berselera nak makan.


ni gmbr dia tido

baby tengah mengada2



tido atas kepala aku

baby GUCCI paling suka tido dalam kereta sebab ada air cond

terlentang..ZzzzZZzz

terjaga lepas mommy kacau dia tido

haaa....ni pn gmbr dia tido, cute gila

baby GUCCI tengah update fb dia





muka manja baru bangun tido

asal naik kete je dia tido..sebab sejukk


Gambar BABY GUCCI akan di upload lagi mengikut kerajinan Mommy dia ye...