Wednesday, February 23, 2011

Antara Hati dan Akal

Kadang-kadang hati terdetik...ada something wrong somewhere. Tp akal cuba menafikan apa yang hati rasa. Tp selalunya hati xpernah menipu. Cuma akal je yang xdapat menerima bisik kata hati.

Kadang-kadang hati kuat mengatakan akan berlaku sesuatu, tp akal sering menyangkal.

Al~Kisah, i meet someone 2 years ago. Permulaan yg penuh tanda tanya, terlalu banyak persoalan kerana segalanya meragukan tentang si DIA. Kata nya family punya bisnes Chemical. Ayahnya seorang bussinessman. Memang DIA punya kereta berlogo H..tetapi setiap kali keluar, dia xpernah settlekan bil mkn, minum, minyak, tol...semua keluar dr purse GUCCI nie hah. Hati kuat mengatakan dia menipu, tetapi akal xsetuju dgn kata2 hati. Akal hanya melihat luaran, tetapi hati? Setelah berkawan, dalam masa mengenali hati masing2, semakin kuat hati berbisik ' betul ka apa yg dia ckp?, betul ke apa yg dia wat?, betul ke apa yg aku fikirkan??'

Tp xpe la, tu semua cerita lama. Dan aku yg MENINGGALKAN dia. Apa pn, hidup xkn berkat dan senang dengan hasil titik peluh org lain. DiULANGI semula, MENINGGALKAN DIA. Jadi agak2 la bila berbicara tu, bukan main bercerita ngan orang sekeliling kononnya dia yang 'blah'...haisshhh..Kalau la kete, pagar, sliding door, postbox kat rumah ni leh berbicara, dh lama diorg jadi saksi kejadian malam bersejarah tu..Malam tu aku punya kekuatan utk tidak sekali-kali tunduk ngan pujuk rayu lelaki. Tidak sekali2 percaya ngan air mata lelaki. Yang merayu2 supaya aku tidak meninggalkan nyer...melutut dan memegang kaki supaya aku terima dia semula? (ko biar betol? nk terima ko semula? setelah segala buruk terpalit kat nama ROZLIN SHARINA ROSEDI? biar betol? setelah segala keburukan datangnya dari ko? setelah beribu-ribu duit aku terbuang mcm tu je? setelah masa aku terbuang mcm tu je?) Jadi setelah aku membatu seperti BATU depan rumah aku tu, dia bengang, hempas pagar rumah smpi calar kete aku tu.. Nasib kat bumper je kene..Masa tu bulan sedang mengambang tapi aku masih boleh mendengar kicauan burung, menghirup udara segar, dan nmpk sinar mentari yang indah walaupon masa tu MALAM!!..hahahah...

Dan yang pasti hidup nya xpernah aman.. Semuanya terserah kepada tuhan utk wat 'kira-kira'.. Aku ni manusia biasa tanpa 'special power' pown. Ya Allah, kau saja yang berkuasa untuk membalas, siapa lah aku, hambamu yang hina lg serba kekurangan. AMIN

Blog ni dh lama draf, tp tak berkesempatan nak post sbb nak upload gmbar GUCCI...kekeke... alolololo...tomeyy nyer GUCCI akuuu....




Its now 11.38am, 23 February 2011 just a few day of 28th...Ada apa dengan 28 haribulan?... TUNGGuuuuuuuuuuuuuu...........





12 comments:

Mama Q said...

Tgh gelak ni bukan pasal citer sedeh tu..tp pasal nak upload gambar....hehehehe..sama2 la kiter yer berblog...kami budak baru belajar...(mkn gaji buta la aku bulan ni...asyik tgk blog jek?

mohd said...

luah perasaan nmpk...sabo je ler, sume tu ade hikmah nyeee.... :p

mohd said...

ops...lupe nk bgtau, ikan tu nan dh bg mkn...so xyah bg lg la ek......ekekekekek..... :p

Sharine De Costa said...

mama Q : ye la mama..budak ni baru nak belaja..kekeke..mentang2 dh pandai wat border kat gmbr tu..kekekekek

izz-nanan : yeke?..bagus la, nnti tlg cuci akuarium plak ye

hisyam said...

barang yang lepas jangan di kenang ..barang yang baik jangan di sia sia.gunakan mata hati untuk mengerti apa yang telah terjadi..

Sharine De Costa said...

brg yg lepas, cikit pn xdikenang
brg yg baik, masih xjmpa
brg yg rosak dan buruk, buang dalam sungai
akekekeke..sendiri mau igt la

Julita said...

lawa GUCCI..hihihii

Julita said...

waaaaaaaaaaaaaaa

Sharine De Costa said...

ju : GUCCI ori tuuuuuu....yg ko waaaaaaaaa tu npe?

Julita said...

sebab aku leh komen kat blog ko..hahahahaaaa

cheqlongstories said...

alaaaa....28 tuh xkan xdapat ape kut...along tau r ade ape ngn 28 tuh..so hope hppy2 n k je r neh...pnjng lg umo n mrah rzki n d tmukan ngn jdoh yg terbaik yg nk jg,syg dunia akhirat n dan yg nk bmbing ke jalan yg lebih baik n di redhoi Nye...amin.... :P

iwan said...

bende yang lepas kene dikenang, supaya leh jadi iktibar di masa akan datang, tp kalau bnd same tetap berulang, adakah buta, degil atau mangkuk berdulang2?? hehehe...asal minda menatang bicara, hati berpegang pada agama, insya Allah demi masa, yang terbaik akan tetap menjelma....salam gateiii..ngok..!!